Pandemin har som de flesta vet fört med sig en något oönskad accessoar, nämligen munskyddet. Många som gillar att pyssla och sy har därför börjat sy egna munskydd för att skydden ska kännas lite mer personliga. Det är av flera anledningar inte en så bra idé, dock finns det andra alternativ att välja. Vi berättar om dem här.

Satsa på säkra munskydd

I syforum och på Facebook har det flödat av mönster på hemsydda munskydd och många har därför valt att pyssla ihop sina munskydd själva. Man kan så klart förstå varför det blivit så. Vanliga munskydd är nämligen ganska tråkiga och väldigt opersonliga. Det många inte tänker på är dock att virus är väldigt små, faktiskt så pass små att de med lätthet tar sig igenom maskorna i tyget. Ett hemsytt munskydd kan med andra ord inge en falsk trygghet och vara totalt verkningslöst om det inte har ett godkänt filter. Vill du ändå ha ett roligare munskydd? Då kan du satsa på munskydd med tryck från Medtryck. Hos dem finns många roliga alternativ att välja bland. Vad sägs om ett munskydd i regnbågens alla färger, eller ett munskydd med din företagslogga? Dessa munskydd är även godkända och skyddar bättre mot virus än hemsydda varianter.

Använd munskydd i din hantverksverksamhet

Kanske är du en av de pysselfantaster som har en egen verksamhet kring din hobby? Då är munskydd med tryck en perfekt gåva till dina anställda. Varför inte satsa på en variant med ditt företags logga som tryck? Då fyller munskyddet två syften. Dels fungerar det för att skydda dem du arbetar med och dels fungerar det i marknadsföringssyfte. Det finns egentligen inga gränser för hur du ska designa dina munskydd. Använd din fantasi och kom på en egen, härlig design så får du utlopp för din kreativitet på det sättet och slipper riskera hälsan med hemsydda munskydd.

Är munskydd i textil farliga?

Eftersom man helst inte ska sy sina egna munskydd är det lätt att tro att munskydd i textil är farliga. Så behöver det dock inte vara. Skyddet behöver bara innehålla ett godkänt filter för att fungera optimalt. Det är också viktigt att man tänker på att tvätta skyddet efter användning. Samma regler som för munskydd i papper gäller även för munskydd i textil. Du ska till exempel aldrig vidröra själva munskyddet utan bara de snoddar som sitter bakom öronen. När du tagit på dig munskyddet ska du låta det sitta på plats och inte skjuta ned och upp det över munnen.