Det är lätt att man stänger in sig själv i ett hörn när det kommer till scrapbooking. Men faktum är att scrapbooking och papperspyssel är så mycket mer än att bara göra dekorerade fotosidor i något album.

Andra idéer

Så snart du inser att det bara är du själv som sätter gränserna för ditt pappersslöjdande så kommer en helt ny värld att öppna sig. Du kan prova att göra egna jul- och grattiskort, eller varför inte etiketter till julklapparna? Behöver du extra inspiration kan du alltid söka efter spännande projekt på nätet.

Ett annat spännande projekt är att skapa en junk journal. Här får du användning för alla de där småbitarna av papper, band och annat som du klippte av när du gjorde dina större projekt. Samla ihop dem, klipp, klistra och forma i en köpt, eller handbunden, bok. Din junk journal kan du sedan antingen välja att använda som anteckningsbok, dagbok eller som ett ständigt pågående konstprojekt där varje uppslag blir som en egen liten konstdagbok.

Slutligen ett tips som väl knappt behöver nämnas är förstås pyssel till storhelgerna. Jul- och påskpyssel är alltid populärt och någonting de flesta är vana med, om inte annat från skoltiden.