Och så var du klar med ditt projekt. Då kommer ju nästa fråga. Hur ska man göra för att spara det på bästa sätt?

Ett album är ju för många det självklara arkivet och det finns speciella album utformade för att passa scrapbooksidor. Det kräver visserligen att du håller en viss storlek men den brukar vara den samma som ett normalt dekorationspapper, något som förstås underlättar.

Inramning

Alla är ju bekanta med inramning av fotografier och tavlor. Men hur väljer man rätt ram, och hur ska man tänka med tredimensionella dekorationer?

Det finns många tips och trick när det gäller att välja rätt ram till dina bilder. Du bör ju först utgå från motivet. Hur passar ramen ihop med din bild? I andra hand bör du också fundera på hur ramen passar ihop med övriga ramar och annan inredning där hemma.

Sen kommer förstås hur ramen passar med ditt projekt. Har du använt många och stora tredimensionella dekorationer kommer du förmodligen behöva en djupare ram eller en ram utan glas på framsidan för att få plats med dekorationerna. En platt sida kan däremot monteras direkt i en vanlig tavelram med glas. Bara lägg sidan med framsidan mot glaset och fäst bakstycket. Sen är det klart.