Älskar du att pyssla och ägna dig åt hantverk? Då vet du att det tenderar att bli ganska mycket material att hitta förvaring för. Ett fiffigt knep är att förvara ditt pyssel i din mediabänk. Här berättar vi hur och varför.

Smart förvaring

Chanserna är att du gillar att sitta och pyssla med ditt hantverk på kvällarna samtidigt som du ser på tv. Då är det så klart också smidigast om ditt material finns nära till hands. Har du tänkt på att din mediabänk är perfekt för förvaring av annat än tv-spel och fjärrkontroller? Förr var de flestas mediabänkar fyllda med DVD-filmer men idag streamar vi det mesta vilket gör att det säkert finns massor med plats över. Har du ingen mediabänk? Då finns massor av snygga varianter hos BoConcept.

Så organiserar du ditt pyssel i mediabänken

Pyssel innebär som tidigare nämndes ofta en hel del material. Oavsett vad du gör, till exempel täljer eller stickar, så behöver du organisera dina prylar så att du lätt hittar dem. Börja därför med att leta efter korgar och lådor som passar hyllorna i din bänk. Märk sedan upp dem så att du vet vad de innehåller. Mindre saker som nålar, knappar, spikar och pärlor förvarar du med fördel i lite mindre askar. Säkert har du hört talas om KonMari som är en japansk ordningskonsult. Ta gärna del av hennes tips och passa på att rensa ut sådant som du inte behöver när du ändå organiserar dina saker.

Fördelar med att organisera sitt hantverksmaterial

Har du någon gång tänkt att du borde ta tag i den där stickningen, men känt dig föga sugen eftersom den ligger i en påse i ett enda trassel? Då är det perfekt för dig att organisera ditt pyssel i mediabänken. På så sätt har du det nära till hands när andan faller på och allt är snyggt och prydligt. Vi som människor mår inte heller bra av att ha allt för mycket prylar liggande framme. Vi blir splittrade och vet inte vad vi ska ta tag i först. Lägg därför en dag på att organisera ditt pysselmaterial så kommer det att vara mycket enklare att ta tag i ditt projekt sedan. Fördelen med att organisera i mediabänken är också att du slipper köpa ytterligare möbler för förvaring, något som är extra bra för dig som har liten boyta.

Det roliga med just mediabänkar är också att de finns i mängder av olika utföranden. Är du minimalist? Satsa på en diskret och vit variant. Gillar du istället det litet mörkare och mysigare? Välj en i ett vackert träslag. Bänkarna kommer också i flera olika storlekar. Kräver ditt hantverk skrymmande utrustning kan du med fördel satsa på en litet större variant.